نتایج زنده | نتایج فوتبال | لیگ برتر

نتایج زنده | نتایج فوتبال | لیگ برتر

آخرین اخبار ، تصاویر ، اعلام زمان و نتایج بازی های فوتبال و والیبال
نتایج زنده | نتایج فوتبال | لیگ برتر

نتایج زنده | نتایج فوتبال | لیگ برتر

آخرین اخبار ، تصاویر ، اعلام زمان و نتایج بازی های فوتبال و والیبال

لیگ جهانی والیبال : بررسی کامل عملکرد و صعود تیم ها در لیگ جهانی

احتمالات صعود و نحوه عملکرد تیم ها برای صعود به دور بعد لیگ جهانی در گروه های مختلف...

دسته اول

                                                     از صعود ایران تا سقوط امریکارقابت های دسته اول لیگ جهانی حالا به حساس ترین روزهای خود نزدیک می شود. در گروه اول، ایران می تواند با کسب 5 امتیاز از دو دیداری که میزبان لهستان در پیش دارد، خیال خود را از بابت صعود به جمع شش تیم پایانی پیکارها راحت کند. اگرچه برای کسب این پنج امتیاز، به اندازۀ دو بازی دیگر در لهستان هم فرصت دارد. در این گروه، ایتالیا و برزیل که بازی های خود را یک هفته زودتر از رقیبانشان آغاز کرده بودند، این هفته استراحت دارند تا هفته آینده دو دیدار پایانی خود را در مرحله بین قاره ای لیگ جهانی برگزار کنند. اما در گروه دوم، امریکا باید دو بازی سنگین را در زمین روسیه برگزار کند که با توجه به شرایط فعلی این دو تیم و همچنین میزبانی صربستان از بلغارها و سپس خودِ یانکی ها، هیچ بعید نیست امریکا در پایان این دو هفته از صدر جدول گروهش تا رده سوم سقوط کند و از صعود باز بماند.

 

 


قهرمان نوظهور مقابل تنها بازمانده نسل اول بزرگان

لهستان تنها بازمانده نسل اول قدرت های مسلم والیبال جهان است. قدرت هایی مثل اتحاد جماهیر شوروی، چکسلواکی و آلمان شرقی که یا تجزیه شدند یا تلفیق. قدرت هایی که بخش عمده مدال های سه رنگ دهه های آغازین جهانی شدن والیبال را از آن خود می کردند. والیبال در لهستان تاریخ دارد. فرهنگ دارد. حیات دارد. لهستانی ها والیبالی اند. آنقدر زیاد که حالا استادیوم فوتبال شان را هم با تغییر کاربری به سالن 62 هزار نفری والیبال تبدیل کرده اند. سالنی که دو ماه دیگر، میزبان افتتاحیه مسابقات قهرمانی مردان جهان خواهد بود.
لهستان پس از گذران دوران فترت خود طی دهه 90 میلادی، در سال های آغازین قرن بیست و یکم دوباره سر پا ایستاد و به جمع بزرگان بازگشت. بزرگانی از جملۀ آنها؛ برزیل، ایتالیا و روسیه. در المپیک 2004 که تا پنجمی پیش رفتند، رائول لوزانوی آرژانتینی را به خدمت گرفتند. مدال نقره مسابقات قهرمانی جهان (2006) را به گردن انداختند و هدایتشان را به یک آرژانتینی دیگر؛ دانیله کاستلانی سپردند. قهرمان اروپا (2009) شدند. نانو (آندره آ آناستاسی) را فراخواندند. قهرمان لیگ جهانی (2012) شدند. نایب قهرمان جام جهانی (2011) شدند.
لهستان حالا با تمام افتخاراتش به ایران آمده و حالا این همۀ ایران است که برای کسب پیروزی و رقم زدن افتخاری دیگر روبروی لهستان می ایستد. ایرانی که در حال تغییر دادن موقعیت جهانی خود در والیبال از یک قدرت نوظهور به یک قهرمان نوظهور است و برای دست یافتن به این مهم، مقابل هیچ اسم و حریفی کم نمی آورد. ایرانی که شایستگی های فنّی و حرفه ایِ بهترین شدن، بودن و ماندن را دارد.

دو تیم در شرایطی که هر یک، چهار بازی مقابل ایتالیا و چهار بازی در برابر برزیل انجام داده اند، مقابل هم قرار می گیرند تا چهارگانۀ ایران – لهستان، نیمی در ایران نیمی در لهستان، دو هفته جذاب و تماشایی را برای علاقه مندان به والیبال دو کشور رقم بزند و سرانجام سرنوشت دو تیم صعود کننده به مرحله پایانی لیگ جهانی 2014 را مشخص کند. دو تیم صعود کننده ای که در مرحله بعد هم همگروه خواهند بود و چه بسا بیش از یک بار در فلورانس روبروی یکدیگر مسابقه دهند.

ایران اکنون با 13 امتیاز در رده دوم جدول ایستاده و لهستان با 11 امتیاز و 4 برد در شرایط برابر با برزیل قرار دارد ولی به لطف معدل ست بالاتر نسبت به برزیل در رده سوم قرار گرفته است.

میانگین عملکرد گروهی دو تیم در هشت بازی گذشته مقابل ایتالیا و برزیل نشان از شانه به شانه بودن ایران و لهستان در سه فاکتور امتیازآوز (حمله، دفاع و سرویس) دارد.
ایران در حمله 47.33 درصد موفق بوده. لهستان 46.09.
ایران در دفاع 2.57 پوئن در هر ست به دست آورده. لهستان 2.58.
ایران در سرویس 1.25 پوئن در هر ست کسب کرده. لهستان 1.22.

این بازی جدال دو مغز متفکر لیگ جهانی 2014 هم هست. دو پاسور تراز اول والیبال دنیا. فابین دژیسکا؛ یکی از کم خطاترین پاسورهای دنیا و سعید معروف؛ بهترین و بازیسازترین پاسور حال حاضر دنیا به زعم کارشناسان والیبال بین الملل.

فارغ از نتیجه این دیدارها اگر دو تیم در شرایط آرمانی خود در میدان حاضر شوند، بی گمان یک والیبال زیبا، تمام عیار و نفسگیر را شاهد خواهیم بود که می توان آن را بازی بزرگان خواند. هر تیمی به لحاظ ذهنی متمرکزتر و به لحاظ فنی حرفه ای تر عمل کند، برنده از زمین بیرون خواهد آمد. اگرچه بازی کردن در سالن آزادی و در حضور عشّاق والیبال ایران برای هیچ تیم بزرگی کار ساده ای نیست.

این اولین رویارویی رسمی – بین المللی دو تیم ایران و لهستان در جایی خارج از ژاپن است. دو تیم تا کنون سه بار مقابل هم صف آرایی کرده اند.
دیدار اول:1998 ژاپن – مسابقات قهرمانی جهان
لهستان 3 – ایران صفر: 15 – 5 / 15 – 2 / 15 – 8
دیدار دوم:2009 ژاپن – جام قهرمانان قاره ها
لهستان 3 – ایران 1 : 25 – 23 / 18 – 25 / 28 – 26 / 25 – 23
دیدار سوم:2011 ژاپن – جام جهانی
ایران 3 – لهستان 2 : 23 – 25 / 28 – 26 / 8 – 25 / 26 – 24 / 15 – 11
*
داوری دو دیدار ایران – لهستان در تهران بر عهده میلان لاباستا (جمهوری چک)؛ 55 ساله با 15 سال سابقه داوری (از سال 1999) در رقابت های جهانی و آکی هیکو تانو (ژاپن)؛ 54 ساله با 16 سال تجربه قضاوت (از سال 1998) در پیکارهای جهانی است.
*
دیدارهای ایران مقابل لهستان ساعت 21 جمعه و یکشنبه در سالن 12هزارنفری آزادی برگزار می شود.
این دیدارها نیز مثل مسابقات گذشته تیم ملی والیبال مردان ایران از شبکه سوم سیما، شبکه جهانی جام جم (2) و رادیو ورزش به صورت زنده و مستقیم پخش، گزارش و تحلیل می شود.


                                                  این روسیۀ غنی سازی شده!
روسیه
که در هفته های آغازین لیگ جهانی به دلایل مختلف و موجّه به چند بازیکن کلیدی اش استراحت داده بود، حالا دو هفته است که با ترکیب اصلی به میدان می رود و با کسب امتیازهای مناسب به صدرنشینی در گروه دوم نزدیک شده است. روس ها این هفته در کالیننگراد میزبان آمریکای 19 امتیازی اند و برای صدرنشینی به هر 6 امتیاز این دو دیدار نیاز دارند. روسیه اکنون با 14 امتیاز در جای دوم ایستاده. اگرچه هفته آینده در بلغارستان به میدان خواهد رفت و در کسب امتیاز کاری ساده تر از امریکا خواهد داشت که باید در صربستان مقابل صرب های مدعیِ صعود پا به میدان بگذارد. این هفته صربستان نیز میزبان بلغارستان است و برای نزدیک شدن به دو رقیب خود (روسیه – امریکا) و هموار کردن راه صعودش به امتیاز این دیدارهای خانگی نیاز دارد.

روسیۀ با بازیکنان اصلی اش غنی سازی شده، ساعت 19.30 جمعه و شنبه از امریکا پذیرایی می کند.
صربستان هم 22.30 جمعه و شنبه با مصاف بلغارستان می رود.



دسته دوم

                                      اولین مسافر سیدنی در فرانسه مشخص می شود

رقابت های دسته دوم لیگ جهانی در سه گروه در حال پیگیری است و مرحله نهایی آن با حضور سه تیم صدرنشین گروه های سه گانه به همراه میزبان (استرالیا) طی روزهای 20 تا 22 تیر ماه در شهر سیدنی برگزار می شود تا قهرمان این مرحله به عنوان ششمین تیم مرحله نهایی دسته اول لیگ جهانی از سیدنی به فلورانس پرواز کند. اگرچه بازی های گروه اول و سوم این دسته، هفته آینده به پایان می رسد و چهره دو تیم صدرنشین و صعود کننده به مرحله نهایی پیکارها مشخص خواهد شد اما پیکارهای گروه دوم که یک هفته زودتر از سایر گروه ها آغاز شده بود، حالا هفته پایانی خود را سپری می کند تا بدین ترتیب اولین مسافر سیدنی در فرانسه و از میان دو تیم آرژانتین و فرانسه مشخص شود.


مهمانی پر دردسر در استرالیا و فنلاند
بلژیک
با کسب 17 امتیاز پیشتاز گروه اول است و پشت سر خود کانادای 14 امتیازی را می بیند. فنلاند با 9 امتیاز اگرچه روی کاغذ شانس صدرنشینی دارد اما باید رقابت اصلی برای صعود به جمع چهار تیم پایانی دسته دوم در این گروه را میان بلژیک و کانادا دانست. در واقع، فنلاند و استرالیا (قعرنشین) در این دو هفته پایانی تنها به عنوان میزبانان دو رقیب اصلی صدرنشینی این گروه، نقش تعیین کننده و تاثیرگذاری در رده بندی نهایی گروه شان خواهند داشت، نه صعود و صدرنشینی خود.

بلژیک برای حفظ موقعیت کنونی خود در جدول، ساعت 14.30 روزهای جمعه و شنبه در استرالیا به میدان می رود.
کانادا نیز ساعت 20 جمعه و شنبه برای کسب حداکثر امتیاز در فنلاند به میدان می رود تا در صورت لغزشی از سوی بلژیک، جای این تیم را در صدر جدول بگیرد.
ناظر فدراسیون جهانی در دو بازی کانادا - فنلاند سعید درخشنده از ایران است.

 

فرانسه یک برد می خواهد، ولاسکو دو برداما گروه دوم این دسته همانطور که اشاره شد؛ هفته پایانی بازی های خود را سپری می کند و این در حالی است که دیدار دو تیم فرانسه و آرژانتین در فرانسه فینال فینال های این گروه نام گرفته است. چراکه اکنون فرانسه با 23 امتیاز در صدر جدول قرار دارد و آرژانتین با 20 امتیاز در تعقیب آن. فرانسه در مجموع دو بازی آخر خود مقابل آرژانتین تنها به یک پیروزی (حتی 3-2) نیاز دارد. در حالیکه خولیو ولاسکو با آرژانتین تنها راه صدرنشینی در گروه و صعود به مرحله نهایی دسته دوم را در کسب دو پیروزی در خانه فرانسوی ها می بیند. چیزی که حتی خودش هم به تحقق آن امیدوار نیست و می گوید: "آنها خیلی از ما بهترند. در آرژانتین هم ما را بردند."دیدارهای فرانسه و آرژانتین 22.30 جمعه و 18.30 یکشنبه برگزار می شوند.
در دیگر دیدارهای این گروه نیز دو تیم آلمان و ژاپن از ساعت 9.30 شنبه و 8.30 یکشنبه در حالی به مصاف یکدیگر می روند که امیدشان به صعود را کاملا از دست داده و دیدارهایی تشریفاتی را انجام خواهند داد. یکی از دو داور این دیدارها فرهاد شاهمیری از ایران است.

 

اگر پرتغال بتواندپیکارهای گروه سوم دسته دو، با رقابت فشرده دو تیم پرتغال (با 15 امتیاز) و هلند (با 14 امتیاز) در جریان است. در این گروه جمهوری چک (10 امتیازی) و کره (9 امتیازی) هم اگرچه از شانس کمی برخوردارند اما همچنان نباید از آنها به آسانی گذشت. چراکه حتی اگر خود نتوانند راه صعود و صدرنشینی شان را هموار کنند، لااقل می توانند سرنوشت رده بندی نهایی گروه را دستخوش تغییر کرده و در روز پایانی یکی از دو تیم بالاجدولی شان را روانه مرحله پایانی کنند. در این میان اگر پرتغال بتواند از بازی های این هفته اش در خانه جمهوری چک به سلامت و با کسب امتیاز کامل گذر کند، شاید هفته آینده در میزبانی از کره هم به مشکل برنخورد تا با حفظ صدرنشینی عازم سیدنی شود.
پرتغال ساعت 20 جمعه و 18.20 شنبه به مصاف جمهوری چک می رود.
هلند نیز ساعت 9.30 روزهای شنبه و یکشنبه در کره به دیدار میزبانش خواهد رفت.


دسته سوم

                                                تا بورسا در جستجوی خوشبختیرقابت های دسته سوم لیگ جهانی که مرحله مقدماتی آن در دو گروه به صورت متمرکز و متفاوت از آنچه دسته های اول و دوم برگزارکننده اش بودند، هفته گذشته با صعود کوبا، چین و اسلواکی به مرحله نهایی به پایان رسید. حالا این سه تیم به همراه ترکیه که میزبان مرحله پایانی این دسته است، روزهای شنبه و یکشنبه در شهر "بورسا"ی ترکیه، رده بندی نهایی پیکارهای شان را رقم می زنند. بر اساس مقررات بازی ها ترکیه به عنوان میزبان با تیم دوم گروه دوم (اسلواکی) روبرو می شود و دو تیم سرگروه مقدماتی (کوبا و چین) نیز دیگر بازی نیمه نهایی را انجام می دهند.

جنگ سرگروه هاکوبا و چین که به عنوان سرگروه های مقدماتی به این مرحله رسیده اند، برگزارکننده یکی از دو دیدار نیمه نهایی اند. کوبا که در این سال ها با اتخاذ تصمیماتی انقباضی (مبنی بر ممنوعیت ملّی پوش بودن بازیکنانی که بازی باشگاهی شان را در خارج از کشور دنبال می کنند) حسابی روزگار سختی را می گذراند، امسال با تغییر سرمربی اش ترکیب جوان خود را جوانتر هم کرده است. حالا "رودولفو سانچِس"؛ ملی پوش دهه 90 کوبا که تاکنون مربی جوانان و نوجوانان کشورش بوده، جای مربی و تئوریسین بزرگی همچون  "اورلاندو ساموئلز" را گرفته و به عنوان سرمربی با ترکیبی از والیبالیست های داخل کشورش به لیگ جهانی آمده که البته تا اینجا هم موفق بوده. ولی آیا کوبا توان قرار گرفتن در رتبه نخست این رده را دارد؟
به هر حال، کوبایی ها در دیدار نیمه نهایی حریف چین شده اند. تیمی با سرمربیگری ملی پوش سابق چینی ها "کاسی گوچین" که طی چند سال گذشته تغییری در ترکیبش نداشته و رقابت های قهرمانی آسیا و جام کنفدراسیون آسیا را با یک مدال برنز و یک مدال طلا به پایان رسانده. حالا هم از مرحله مقدماتی با سرگروهی عازم بورسا شده تا شاید در جمع چهار تیم برتر دسته سوم لیگ جهانی، بهترین رده را برای خود دست و پا کند.
دیدار دو تیم کوبا و چین در مرحله نیمه نهایی ساعت 15.30 روز شنبه برگزار می شود.


دوئل دستیاران طلایی ایتالیااما در سوی دیگر بازی های نیمه نهایی این دسته، ترکیه و اسلواکی رو در روی هم قرار می گیرند. هر دو تیم در دور مقدماتی حائز رتبه دوم گروه های خود شده اند و هر دو نیز از سرمربیان ایتالیایی بهره می برند. "فلاویو گولی نِلّی"؛ سرمربی فعلی اسلواک ها تا سال گذشته سرمربی تیم ملی پرتغال بود، همچنانکه پیشتر هدایت اتریشی ها را نیز بر عهده داشت. اما آغاز شهرت او به دورانی باز می گردد که ایتالیا در سال 1996 در جستجوی جانشین خولیو ولاسکو به "به به تو"ی برزیلی رسید و فلاویو نیز که دستیار اول این مربی در تیم پارما بود، به عنوان مربی در کنار مردان ایتالیا قرار گرفت. ایتالیا با تیمی که به به تو و فلاویو روانه مسابقات کردند، مدال های طلای لیگ جهانی 1997 و مسابقات قهرمانی جهان 1998 را بر گردن انداخت. تاثیر حضور فلاویو در تیم ایتالیا به قدری بود که برزیلی ها برای المپیک سیدنی او را در کادر فنی خود مشغول به کار کردند. او با پیشینه ای پر بار از هدایت تیم های ملی و باشگاهی در ایتالیا، برزیل، اتریش، پرتغال، یونان، لهستان و ترکیه در هدایت اسلواکی نیز موفق عمل کرده و این تیم را به نیمه نهایی رسانده تا روبروی تیمی که هموطنش آن را هدایت می کند، به میدان برود.
اما ترکیه نیز که میزبان و دیگر تیم مرحله نیمه نهایی است، طی سال های گذشته با سرمایه گذاری مطلوبی که در والیبال مردان و زنان انجام داشته، حالا با یک سرمربی ایتالیایی آمده تا رده نخست این دسته را در دیار خودش به تیمی واگذار نکند. "امانوئله زانینی" همان دستیار مورد وثوق آندره آ آناستاسی در تیم مونتیکیاری ایتالیاست که با سرمربی اش به تیم ملی آمد و طی سال های 1999-2000 طلای اروپا و لیگ جهانی و برنز المپیک را برای کشورش به ارمغان آورد. زانینی در عرصه ملی طی سال های 2007 – 2010 هدایت همین رقیب نیمه نهایی اش (اسلواکی) را بر عهده داشت که این تیم را به بهترین عناوین تاریخش (مقام اول لیگ اروپا – مقام پنجم قهرمانی اروپا) رساند و در میان تیم های برتر اروپا قرار داد. او اولین کسی بود که بعد از مشخص شدن حضور ایران در پیکارهای دسته اول لیگ جهانی 2014 گفت: "من فکر می کنم ایرانی ها هر آنچه که باید را برای راهیابی به مرحله نهایی لیگ جهانی در اختیار دارند و می توانند با استفاده از توانمندی های خود بسیار موفق عمل کرده و باعث شگفتی شوند." اظهارنظری که حالا با شرایطی که ایران تا اینجای لیگ جهانی حاصل کرده، بیشتر می توان به قدر و قیمتِ خودش و گوینده اش پی برد.
زانینی با ترکیه ساعت 18.30 روز شنبه به مصاف اسلواکی به هدایت فلاویو می رود.   

منبع                                                    

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد